Scoala de programare Codecool primeste 7.000.000 euro capital de investitii si se extinde in regiune

Posted by

Codecool este un centru de talente IT si in acelasi timp una dintre acele scoli de elita in ceea ce inseamna programare de top atat in Europa Centrala cat si in Europa de Est. De curand aceasta scoala de programare, Codecool, a primit un capital de investitii cu mult peste 34 milioane RON. O asemenea investitie extinde si campania care revolutioneaza formarea expertilor IT prin intermediul unor cursuri de 3 – 12 luni, in care o buna parte dintre acestia au si garantia unui job dupa absolvire.

Totodata se vor dezvolta si noi produse avand in vedere sprijinul noului sau partener Integral Venture Partners, dar si a acelor investitori anteriori, dintre care amintim de Lead Ventures, dar si de PortfoLion Capital Partners. Ba mai mult decat atat aceasta scoala de programare va inaugura un nou campus in regiune in prima jumatate a acestui an, 2021. Totodata Codecool anicipeaza deficitul de forta de munca in sectorul IT in anii care vor urma, avand in vedere totusi ca in tara noastra exista deja un deficit de peste 15.400 de experti in IT pe an.

In ceea ce priveste deficitul in Uniunea Europeana, in anul 2020 au existat aproximativ 825.000 de posturi vacante in acest sector IT. Prin urmare se mai spune ca acest deficit poate pune in pericol competitivitatea companiilor, si de asemenea nici dezvoltarea economica nu scapa de acest pericol. Ce-i drept in Romania industria IT inca din primul trimestru al anului 2020 a contribuit la cresterea economica, iar acest procent de crestere a fost de 40%. Iar o solutie pentru acest deficit ar fi sa se sprijine programe alternative de formare in acest domeniu IT, in afara de acele cursuri traditionale din universitati.

De asemenea obiectivele celor de la Codecool este de a realiza peste 10 campusuri, de care sa se bucure mii de absolventi si mult mai mult decat atat zeci de programe de formare pentru companii. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca in prezent scoala de programare functioneaza in campusuri care sunt amplasate in Ungaria, Romania si Polonia, si peste 1.000 de absolventi de-ai lor lucreaza in companii de tehnologie din intreaga Europa. In acelasi timp portofoliul acestei scoli se dezvolta si in afara de cursul de programare full-stack cu garantie de angajare, mai cuprinde si cursuri online de IT specializate cu o durata de 3 – 4 luni.

Si in afara de acestea se vor mai adauga si alte programe de training, care sa raspunda cererii de pe piata muncii. Tot aici trebuie sa mai amintim si de contributia internationala in ceea ce priveste dezvoltarea competentelor digitale. O noua strategie a fost demarata in toamna anului trecut alaturi de corporatii recunoscute precum Amazon Web Services si Adecco. Asadar Codecool a fost recunoscuta de un forum IT de top ca fiind printre cele mai promitatoare firme de tip scale-up.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *