Cand deschizi o afacere ai nevoie de un contabil bun

Posted by

Toata lumea vorbeste si ideea si dezvoltarea afacerii si mai putin vorbesc despre celelalte servicii colaterare afacerii tale dar care e bine sa functioneze cat mai bine pentru a nu afecta afacerea mai tarziu cat si pentru buna functionare a lucurilor.

Din pacate sistemul nostru de contabilitate este inspirat dupa modelul francez, astfel ca daca nu ai cunostinte elementare de contabilitate o sa ti se para foarte incurcat si greu de inteles. Iti recomandam sa studiezi putin modelul englezesc, care este mult mai simplu si care poate fi transpus intr-un excel cu doua tabele in care treci pe categorii veniturile si cheltuielile. Bineinteles ca excelul respectiv nu te va ajuta cu nimic in contabilitatea firmei dar te va ajuta pe tine sa intelegi mai bine problemele de cashflow, buget si alte probleme legate de finantele firmei.

Oricum e bine cand cauti servici de contabilitate Bucuresti sa oricare alt oras sa alegi cu grija sau sa mergi direct la o firma dedicata acestor servicii pentru a nu avea dureri de cap mai tarziu.

Pentru o firma mica aflata la inceput de drum suma platita pentru servicile de contabilitate este destul de mica si este undeva intre 100 si 300 de lei (firme cu 1-3 angajati si fara foarte multe facturi lunare). Este un cost suportabil si de asemenea in ultimii ani desi legislatia se schimba mereu problemele de interpretare a legii s-au mai rezolvat asa ca nu se mai fac greseli grave ca pe vremuri, sau mi-e greu sa cred ca o firma de contabilitate mai poate face astfel de greseli in 2019.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *