Pe data de 4 martie a acestui an s-a lansat cea de-a doua ediție a programului Innovators for Children, program ce este dedicat acelor startup-uri tech de pe teritoriul țării noastre, care au drept scop îmbunătățirea vieții copiilor. Inițiativa denumită „Acceleratorul” a fost inițiată în anul 2019 de către Impact Hub Bucharest, Fundația Botnar și bineînțeles Impact Hub Basel. De altfel vă puteți înscrie până pe data de 1 mai, iar câștigătorii vor fi desemnați și vor primi finanțare totală în valoare de 100.000 de euro.
Aceste soluții tech inovatoare, de fapt și de drept, sunt dedicate pentru sănătatea fizică și emoțională a copiilor, nutriție și alimentație, educație, dreptrurile copiilor în era digitală, siguranța, dar și din alte domenii conexe cu ceea ce am enumerat.Toate aceste soluții vor contribui la o viață mult mai bună, atât pentru copii, cât și pentru adolescenții cu vârstă până la 18 ani. Cu alte cuvinte cea de-a doua ediție a acceleratorului este dedicată acelor startup-uri din România care au o idee de business și care sunt în stadiul de prototip sau care cel mult sunt de maximum 1 an soluție comercială disponibilă pe piață la data finalizării perioadei de înscriere.
Iar cele mai căutate soluții sunt acele soluții tech scalabile. În urma selecțiilor antreprenorii vor fi nevoiți să participe la o serie de workshop-uri, întâlniri de feedback și follow-up, webinarii de progres și totodată și un retreat de 4 zile cu o parte dintre cei mai importanți actori din domeniu. Câștigătorii premiilor de 100.000 de euro vor avea parte și de o vizită de cercetare în Elveția la Basel, dar și acces în comunitatea Impact Hub. Iar pentru cei ce doresc să se înscrie la Accelerator trebuie să completeze un formular pe care îl găsiți pe site-ul www.innovatorsforchildren.org Și de asemenea participarea se va putea face pe baza confirmării din partea organizatorilor și este gratuită. De altfel Project Managerul Impact Hub Bucharest, Irina Simulescu a mai spus:
„Suntem foarte entuziasmați să lansăm cea de-a doua ediție a programului Innovators for Children. A fost o experiență de învățare și recunoaștere a nevoilor existente pentru copiii din România, iar răspunsul antreprenorilor care se gândesc cum să le facă viața mai simplă ne-a încurajat să continuăm. Credem că există o resursă foarte valoroasă în tehnologie și suntem curioși să descoperim inovațiile propuse de antreprenori anul acesta”.
Așadar programul Innovators for Children, încă de la prima ediție a fost primit cu mare interes de către public, drept urmare având mai mult de 120 de soluții înscrise care au fost dedicate sănătății și wellbeing-ului copiilor. Au fost selectate 12 echipe, iar la final doar 4 câștigători au beneficiat de finanțarea totală de 100.000 de euro.