Cooperativa de Energie a strans 1 milion de lei de la membrii cooperatori pentru a intra pe piata

Posted by

Aceasta suma de 1 milion de lei reprezinta aproximativ jumatate din necesarul pentru a intra pe piata, iar toti membrii care au imprumutat Cooperativa vor primi o dobanda de 3,7% pentru un imprumut de 1 an si 5,2% pentru un imprumut de 5 ani. Pe piata din Romania, Cooperativa de Energie este primul furnizor de energie verde 100%.

In mai putin de o luna de la lansarea proiectului, Cooperativa de Energie a reusit sa stranga, doar cu ajutorul membrilor, aproximativ jumatate din suma necesara intrarii pe piata, mai exact suma de 2 milioane de lei. Toti acesti bani sunt pentru achizitia unei firme furnizoare, astfel incat aceasta cooperativa sa poata intra direct pe piata ca furnizor de energie verde, si care sa aiba si certificate de origine.

Suma stransa de la membrii este acordata cooperativei sub forma de imprumut, iar la finalul perioadei de creditare, Cooperativa de Energie va inapoia sumele primite cu dobanda aferenta. De asemenea acest proiect denumit “Investim in energia verde” este deschis pana pe data de 16 aprilie, pentru oricine isi doreste sa contribuie la tranzitia catre o energie curata, care sa nu polueze. Suma minima de investitii in acest proiect este de 500 lei, scopul Cooperativei fiind acela de a strange cele 2 milioane de lei pentru a putea achizitiona firma de furnizare.

Mai mult decat atat, tot acest proces se desfasoara online, rapid si in mod transparent, doar trebuie sa va inscrieti in cooperativa inainte sa realizati tranzactia. De altfel pentru a afla mai multe detalii puteti accesa aceasta pagina. Asadar Cooperativa de Energie este un start-up inovativ, participativ, dar si democratic, care a fost lansat in luna noiembrie a anului 2019, urmand modelul european al cooperativelor de energie.

In plus in Europa sunt peste 1.500 de cooperative de energie verde, comunitati energetice, care impreuna investesc in tranzitia energetica de la combustibili fosili la energia din surse regenerabile. De asemenea Cooperativa de Energie face parte din federatia europeana a cooperativelor de energie, RESCoop.eu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *